Zingen geeft kracht – 3 december 2016

singing-christmas-carolsZingen is voor mij onlosmakelijk verbonden met Kerst. Bij kerst hoort kerstliedjes zingen, in de kerk, thuis, op straat, eigenlijk overal. Zingen en dan vooral zingen met veel mensen. Ik herinner me nog hoe we in Dokkum met heel veel mensen een volkskerstzang hadden in een sporthal. Volgens mij was de dominee uit de CGK-kerk afkomstig en was het thema van de viering: “Gaat ons ook een licht op?”
Het kan zijn dat ik in mijn geheugen vieringen uit mijn kindertijd door elkaar geklutst heb, maar het maakte wel enorme indruk.

Hoewel advent het naar kerst toeleven is, is ook nu het zingen belangrijk voor me. Met Mixtuur zingen we al veel liederen voor de kerstnachtviering. Een viering overigens waarbij ik in de voorbereiding zit. We zingen ook een nieuw stuk, de Star Carol van John Rutter. De kerstvreugde straalt er van af.

Van te voren heb ik vaak geen zin om naar repetitie te gaan. Maar als ik eenmaal sta te zingen doet het me goed. Meestal kom ik geestelijk ook krachtiger terug dan dat ik heen ging. Kracht die je in deze donkere tijd van afwachten zeker nodig hebt.

Eén reactie

  1. Pingback: Ga zingen dan ontdek je God en jezelf – Met Hem op weg gaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.