Verjaardag vieren is zegeningen tellen.

Vandaag ben ik jarig en 31 geworden. Het is nog jong, het leven ligt voor me. Toch op zo’n dag als vandaag kijk je even terug naar het voorgaande jaar. Ik besef me hoe rijk ik gezegend ben de afgelopen maanden. Een heel lieve vriend om mee samen te wonen, een vaste werkkring, mooi vrijwilligerswerk bij het LKP doen. Daar ben ik overigens afgelopen vergadering officieel toegetreden tot het bestuur. Elke dag mag ik de bijbel lezen, bidden en leven met God. Wat is het heerlijk om jarig te zijn.

Zojuist tikte ik met mijn ene hand dit stukje, en met mijn andere hand aaide ik de kat. Hij begon te spinnen. Als een mens daar niet intens gelukkig en jarig van wordt, dan weet ik het niet meer…

Een kort vers:

Geen ballonnen en slingers
geen franje of gedoe
Wel de liefde van kat en vriend
die doet er werkelijk toe.

Het leven vieren
hoeft niet maar één keer in het jaar
het zal dagelijks gebeuren
zolang wij houden van elkaar.