Vakantie met de Heer

Wanneer je op vakantie gaat, moet je even je normale leven vaarwel zeggen. Je moet neemt alleen het hoogst nodige mee en geniet van een andere omgeving. Stress en druk vallen even weg. Op vakantie krijg je bovendien tijd om na te denken over wat echt belangrijk voor je is.

klein-CIMG5735Afgelopen weekend was ik op vakantie in Lissabon. Het was voor mij een nieuwe omgeving. Behalve kleding had ik wat boeken bij me, mijn tablet en telefoon en ook spullen om op de hotelkamer een klein gebedsplekje te maken. Niet in elk hotel lukt dat even goed, maar ik merk dat het me goed doet om zoiets mee te nemen.

Toen ik aan het eind van één van de vakantiedagen de dag aan de Heer teruggaf in gebed was ik dankbaar. Dankbaar dat Hij te aanbidden is overal ter wereld. Dankbaar dat Hij nabij, zelfs als jij het niet doorhebt. Soms kan ik enorm opgaan in mijn eigen planning en wereld. Het moet zoals ik denk dat het moet en anders klein-CIMG5149raak ik behoorlijk gespannen. Van te voren had ik een hele planning gemaakt, wat ik wanneer wilde zien. Toen ik de eerste dag met een hoofd van planning de stad inliep, kwam ik om de hoek van mijn hotel een tegeltableau met Franciscus van Assisi tegen. Alsof God wilde zeggen: Ik ben er wel, geef mij nu maar de controle.

Toen ik op de laatste dag aan het dwalen was in de bovenstad van Lissabon en me afvroeg waar het kasteel lag, dat ik wilde bezoeken, liep ik tegen een huis met het tableau van een monstrans omgeven door engelen aan. “Ik zal er zijn, wees niet bang, ik leid je weg”. Ik hoorde de woorden niet letterlijk, maar dat gevoel kreeg ik wel.

klein-CIMG5743Als ik teveel in mijn eigen wereld zit of juist niet weet wat ik moet, ervaar ik ineens God. Misschien is het meest kostbare in mijn leven wel mijn band met God. Mijn geloof neem ik bovendien overal mee naar toe, zelfs als ik geen bidplekje heb. Mijn hart is er vol van, mijn mond loopt er van over. Ik probeer het te leven, waar ik ook ben. Het is de opbrengst van mijn vakantie: ik weet me wederom een liefdevol kind van de Heer.