To be continued… – Vrolijk zijn we verder gegaan

Iedereen mag zijn wie hij of zij is. Dat is niet vanzelfsprekend. Juist in christelijke kring blijken er nog veel mensen zichzelf te moeten verbergen. Bijvoorbeeld omdat ze houden van mensen van hetzelfde geslacht of omdat het lichaam waarin ze geboren zijn niet bij hen past. Ik geloof dat iedereen bij God geliefd is. Dat wil ik in alles wat ik doe uitdragen. De afgelopen jaren deed ik dat onder andere bij de LCC Plus Projecten.

LCC Plus projecten?

De twee prachtige brochures die gisteren gepresenteerd werden.

Wat zijn dat voor projecten? vraag je je misschien af. Vijf christelijke organisaties die zich inzetten voor LHBT-ers krijgen al een jaar of tien subsidie van het ministerie van OCW. Met deze subsidie maken ze het mogelijk dat LHBT-ers zichzelf kunnen zijn in christelijk Nederland. Vanaf 2015 was er een derde subsidieperiode waarin aandacht is gegeven aan de meer evangelische en reformatorische gemeenschappen. We werkten als organisaties hiervoor samen met verscheurd.nl. We hebben ook aandacht gegeven aan hoe transgenders en mensen die zich soms man, soms vrouw voelen, zichzelf kunnen zijn in een geloofsgemeenschap en wat dat met familie en medegelovigen doet. Als laatste hebben we veel gedaan om contacten te leggen naar het christelijk voortgezet onderwijs. Zodat ook daar veel meer een veilige omgeving ontstaat. Dit deden we samen met homo in de klas.

Maar je spreekt in de verleden tijd, is het over?

Gisteren sloten we deze projectperiode af met een prachtige dialoogbijeenkomst en projectpresentatie in de Ghanese Kerk in de Amsterdam-Zuidoost. We reikten de publieksversie van ons verslag uit aan de directeur emancipatiezaken van het ministerie. Deze 3e subsidieperiode is voorbij. Mijn deelname in stuurgroep LCC Plus, waar ik namens het LKP inzat is ook voorbij. Ik heb zes jaar daarin hard gewerkt. 
Maar projecten voor deze doelgroep zijn zeker niet voorbij. De organisaties schrijven verder aan nieuwe projecten. Namens het LKP zal een ander mijn taak over nemen en ik zal me binnen het LKP wel weer met andere dingen bezighouden. Een nieuwe tijd breekt aan, hopelijk met nog veel meer licht voor LHBT-ers die zich nu nog in het donker voelen zitten.

Wie zijn die organisaties dan?

De stuurgroep en projectcoördinatoren van de afgelopen periode

De LCC Plus organisaties zijn het LKP, Netwerk Mirre, Holyfemales.nl en Contrario en het CHJC. Deze laatste twee gingen recentelijk samen tot ChristenQueer en hebben vandaag hun eerste ledenvergadering.

Hoe voel je je nu?

Wat overblijft is dankbaarheid en vreugde. Zoveel moois mogen doen voor mensen die worstelen met het geloof en wie ze zijn is prachtig. Het doet me goed om te zien hoe de liefde van God

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.