Tijd om tot God te komen in de vakantie

Tijd is tegenwoordig schaars. Als je de tijd hebt om dingen te doen, ben je een rijk en bevoorrecht mens. In het normale leven van werk (voor de overheid) en vrijwilligerswerk (voor LKP en parochie) komt het leven met God nog wel eens in het gedrang. Maar eindelijk, het was vakantie!

Je tijd ontspannen besteden

In deze zomervakantie had ik eindelijk de tijd om eens tot mezelf te komen. Ik was gewoon rond om huis gebleven en mijn ritme paste zich daar al snel op aan. Nooit heb ik zoveel dagen achter elkaar lekker kunnen uitslapen. Het is een zegen!

Daarnaast ging ik lekker op pad door het land heen. Bijvoorbeeld de panda’s in Ouwehands Dierenpark en ook naar Rotterdam en Den Haag. Bovendien genoot ik van weerzien met vrienden en een opera op Fort Rhijnauwen. Een welbestede tijd dus.

Tijd voor de Heer

Een net iets ander ritme zorgde er ook voor dat ik vanzelfsprekend mijn gebedsmomenten weer kon oppakken. Zelfs de dagsluiting was er een beetje bij ingeschoten de laatste tijd. In de vastentijd had ik dagelijks het missaal gelezen en ook daar ben ik weer mee begonnen. Zo werd ik me bewust hoe belangrijk het is om de tijd met God te onderhouden en niet te laten verwateren. Ik kwam in die momenten namelijk tot rust. Voor een geliefde moet je tijd nemen, maar voor God net zo sterk. Of misschien nog wel sterker. Het is voor mij dé grote les van de vakantie.

Het normale leven in

Maandag mag ik weer gewoon aan de slag. Het rusten is over. De vergaderingen in het vrijwilligerswerk zijn wel gestopt, maar de wekker gaat gewoon ‘s morgens vroeg weer. Voor de vakantie bleef ik er dan nog even inliggen, even snoozen, meestal meer dan goed voor me was. Ik hoop nu de tijd in de morgen en na het werk meer te kunnen besteden aan God en mijn geloof. Rust in mijn hoofd en ontstressen gaan zeer goed, als je het leven in gebed wat meer op peil houdt. Ik heb er zin in, weer aan het werk, maar ook weer meer bidden, mediteren en lezen.

Een ieder die nog op vakantie gaat en alle andere lezers wens ik een prachtige zomer toe!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.