Schrijven is mijn passie

schrijven-hisks470Schrijven is hard werken. Hoewel ik zelf geen schrijver van beroep ben, beoefen ik de kunst van het schrijven regelmatig. Op een of andere manier zit het in mijn bloed en borrelt het steeds weer omhoog. Schrijven is mijn grote passie, die niet onder werk, relaties of andere dingen is weg te stoppen. Van tijd tot tijd moet ik schrijven.

De grootste uitlaadklep voor deze passie is al een aantal jaren dit weblog. Minstens één maal per week verschijnt er een blog over wat mij bezighoudt. Daarnaast heb ik in november een aantal jaren meegedaan met Nanowrimo. Een wedstrijd om in één maand een roman te schrijven van 50.000 woorden. Nu het oktober is begint het ook dit jaar weer te kriebelen, bijna november, zal ik meedoen? Zal ik?

Schrijven doe ik al met plezier, sinds ik het kan. In schoonschrijven was ik nooit een held. Klodders inkt van mijn vulpen belandden op mijn vingers alsof ik blauwe mazelen had. In het bedenken van teksten ben ik des te beter. Ik schreef als kind al graag de meest fantastische opstellen en op de middelbare school schreef ik gedichten, religieus getint, maar ook spotdichtjes op leraren, gewoon in de kantlijn van mijn schrift.
In mijn studietijd bleef ik schrijven. De teksten werden soms wetenschappelijker en het genre van de preek werd een uitgelezen manier om deze tijd te verbinden met mijn grootste passie, mijn geloof.

Dat schrijven noeste arbeid is, die nooit verveelt, merk ik door mijn blogs en stukjes op facebook. Soms is het lastig elke week wat nieuws te schrijven, maar de zelfdiscipline en de stukjes tekst die dan komen maken me steeds opnieuw weer blij.

41_00320624-der-evangelist-johannesSinds een aantal jaren voel ik mij verbonden met de Evangelist Johannes. Hij is onder meer patroonheilige van schrijvers. Hij wordt altijd als een jonge man afgebeeld die in een mooie rode mantel aan het schrijven is. Daarnaast spreekt zijn evangelie mij ook enorm aan. Het voedt mijn zoektocht naar de mystieke beleving en gemeenschap met de Heer.
Johannes is een inspirator van lang geleden die mij mee lijkt te geven: blijf maar schrijven, ook al is het zwaar, het wordt wel wat!

Oja, mijn account bij Nanowrimo toch maar heropend, je weet het nooit.