Sam is jarig!

Sam10jaarOver Sam, mijn kat heb ik in de loop der tijd veel geschreven. Ook vandaag een blog, die geheel aan hem gewijd is. Het is vandaag 6 april en dat is zijn verjaardag. Exact 10 jaar geleden werd hij geboren. Zelf was ik toen nog niet in zijn leven. In augustus ken ik hem pas 5 jaar. Eigenlijk hebben we dit jaar dus twee speciale feesten samen.
Vroeger was ik nooit zo van de katten, maar zeker de afgelopen twee jaar zijn Sam en ik naar elkaar toegegroeid. Hij is zo goed voor me. Zonder het door te hebben geeft hij op moeilijke momenten structuur aan mijn leven. Ik hoop dat hij dat ook nog heel wat jaren blijft doen.

Katten die 10 mensen jaren oud zijn, zijn volgens allerlei berekeningen ongeveer 56 jaar als je dat met ons vergelijkt. Sam is dus nu echt een senior aan het worden. Hij zou vast Henk Krol stemmen, al is het maar vanwege de jonge krolse achternaam die hem aanstaat. Toch is hij nog niet heel oud. Katten kunnen met gemak 15 mensenjaren worden. Het zou mooi zijn als ik dat mocht meemaken.

Vanmorgen heb ik hem verwend met wat extra snoepjes, uit dankbaarheid en om het feestje te vieren. Daarnaast heb ik van de jarige een mooie foto genomen en versierd. Het is het fotootje bij deze post geworden. En ik heb hem genoemd in mijn gebeden. Ik ben God dankbaar dat Sam en ik samen zijn. Huisje, boompje, beestje, het ideaal plaatje van iedere nederlander is bij mij compleet. Ik voel me er heel blij mee. En de heer des huizes vindt het geloof ik ook wel best.