Prestatie – het nieuwe thema van de bloghop

Met mijn blog over ruis tussen God en mensen won ik in mei 2018 de bloghop. Wat dat is lees je hier! Dank aan Chiel Voerman voor het zo mooie commentaar bij mijn blogpost.

Deze winst houdt in dat ik voor de maand juni het thema mag bedenken. Dat is een eer, maar ook een opgave. Toch was ik er vrij snel uit. Het wordt: Prestatie

Prestatie in de actualiteit

Deze week zijn de examens weer tot een einde gekomen. Vele scholieren hebben boven proefwerkblaadjes en opgaven zich blind zitten staren. Een prestatie van jewelste, die gepaard gaat met prestatiedruk.

De hockeybond kwam met het bericht deze week dat er geen selectietrainingen onder jonge spelers gehouden moeten worden. Ze zouden niet tegen prestatiedruk bestand zijn.

Gelovig presteren?

Ik bedacht me dat je vanuit gelovig opzicht ook de drang kunt hebben om zo goed mogelijk te presteren. Bijvoorbeeld om een zo’n goed mogelijk gelovige te zijn. Maar ook sociale kerkelijke  druk of verplichting kan er toe leiden dat je wilt presteren. Er zijn stromingen die sterk inzetten op het doen van goede werken en aan de andere kant zijn er kerken die zeggen dat mensen eigenlijk niets presteren. Aan de andere kant: als je een moeilijke prestatie moet leveren kan het geloof je ook helpen.  Ik vraag me af hoe geloven en presteren met elkaar samenhangen. En misschien weten alle andere bloggers nog wel veel meer associaties op dit thema.

Aan de slag dan maar…

Aan alle medebloggers de uitdaging om met het thema “Prestatie / Presteren” iets moois neer te zetten deze maand.  Nog even de spelregels:

  1. Schrijf op je eigen blog over het thema ‘Prestatie‘. Plaats hierbij het logo van de #bloghop (controleer even of je het goede jaartal gebruikt!) Het logootje staat ook in deze post.
  2. Publiceer het op je eigen blog en vermeld in of onderaan het bericht dat je meedoet aan de #bloghop. Vermeld hierbij een link naar dit blog.
  3. Laat een url-link naar jouw blogpost achter in een reactie onder dit blogbericht.
  4. Laat eventueel via Facebook, Instagram, Google+, Twitter of andere sociale media weten dat je meedoet aan de bloghop. Gebruik hiervoor #bloghop. Je kunt ook het bijbehorende logo gebruiken zodat de bloghop herkenbaarder wordt voor andere bloggers.
  5. Let op! Stuur je inzending in vóór 28 juni. Ik maak uiterlijk 30 juni bekend wie de winnaar is.

P.S. Het is toegestaan meerdere artikelen in te sturen. Ik ben benieuwd naar je inzending!

7 reacties

  1. Pingback: Hoogbegaafde mensen kunnen veel presteren in korte tijd

  2. Pingback: Inspanning tot tevredenheid – Met Hem op weg gaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.