Op weg naar een kribbe…

Bethlehem_00026In de donkere dagen van december branden om ons heen steeds meer lichtjes. Er is iets aan de hand. Mijn hart wordt steeds gespannener en verlangender. Mijn binnenste gloeit. Het wordt kerstmis! Een feest van Gods liefde die tot ons komt in een kind.

Aan een wereld vol duisternis gaat een nieuw licht op. Christus werd geboren in een kribbe in Bethlehem ten tijde van de Romeinse onderdrukking. Uit alles bleek dat zijn geboorte bijzonder was. Voor Maria en Jozef natuurlijk – voor de ouders is elk geboren kind een grote vreugde. Maar dit kind Jezus zou voor het hele volk, ja voor alle volken een groot licht worden.

In deze paar laatste dagen voor kerst zijn gelovigen samen op weg naar de kribbe en de stal. Ikzelf verlang enorm naar Kerst. Dat God mens heeft willen worden en bij ons wil zijn is voor mij de mooiste liefdesboodschap die je kunt ontvangen. In deze dagen probeer ik door lezen, bidden en creativiteit mijn aandacht te richten op God. Mijn hart wil ook een kribbe zijn. Een plaats om Hem te ontvangen, vol eerbied.

Ik hoop dat voor, tijdens en na de Kerstdagen mijn houding van innerlijke eerbied en liefde voor Christus iets mag zijn dat ik in woord en vooral daad, mag uitdragen naar mensen. De afgelopen maanden heb ik gemerkt dat mijn band met Christus de basis in mijn leven is. Een relatie die ik enorm koester. Nu voel ik, nu het kerst wordt, dat ik dat ook verder wil vertellen en voor wil leven.

Dat het Kind van kerst ons allemaal licht mag geven! Wie gaat er mee op weg, naar de kribbe van Bethlehem en de kribbe van zijn/haar eigen hart?