Leven in Gods tuin

image065Tuinen zijn prachtig! Als je door de natuur of door een mooi aangelegde tuin loopt zie je allemaal mooie planten en bloemen. Tussen de planten ontdek je bovendien allerlei beestjes en takjes. De tuin is een ontdekkingstocht vol verwondering.

Het lijkt het leven zelf wel. Bij alles wat je doet en meemaakt loop je door de tuin en mag je genieten van alles wat ons door de grote Tuinman gegeven wordt. Zoveel goede dingen komen op je pad. Aan de andere kant liggen er ook wel eens stammen of takken op je pad, waar je jezelf dan een weg overheen moet banen.

In de tuin loop je bovendien niet alleen, er zijn veel mensen en van tijd tot tijd loop je even op met iemand anders. Soms praat je met elkaar en sta je elk aan de andere kant van een bloemperk. Op andere momenten sta je dicht tegen elkaar aan een mooie boom te bekijken en je af te vragen welke vruchten de boom zal dragen.

Het is denk ik niet voor niets dat de bijbel tuinen zo centraal stelt. Het bekendste verhaal is natuurlijk de Hof van Eden. Daar waar alles nog goed was. Het mooiste verhaal is misschien wel dat van de paasmorgen. Die vrouw in de tuin.

Maria! De vrouw in de tuin, zittend voor het graf hoorde haar naam roepen. Maria! Zoals zij werd aangesproken worden wij allemaal aangesproken. God roept ons bij de naam. Wij mogen er zijn. Maria herkent Jezus niet, maar als hij haar bij name roept herkent ze hem gelijk. Maria! Ze krijgt opdracht om terug te gaan naar de leerlingen. Ze moet hen vertellen wat er gebeurd is.

In mijn levenstuin hoor ik mijn naam geroepen door de Eeuwige. Wat vraag Hij mij? Naar wie mag ik toe om te vertellen wat Hij in mijn leven betekent? Ik weet dat ik op weg mag en moet gaan in Zijn Naam. Ik probeer te genieten van alles wat er in de tuin is. God is mij zo enorm nabij! Hij roept me, en ik hoef alleen maar te antwoorden. Rabboeni, Meester, ik stel me onder uw hoede!

Heer, ik bid U, dat ik steeds meer Ja mag zeggen op Uw roepstem.
Dat ik in de tuin die U mij schenkt steeds opnieuw mensen mag wijzen op U.
Dat Uw zegen mag zijn op allen op mijn pad.
Amen.