Kings college choir, een avondje Gergiev

Vrijdag 14 september, een week na mijn verjaardag. Samen met mijn vriend pakte ik zijn cadeau uit. We bezochten op het Gergiev-festival het Kings College Choir uit Cambridge. Wat is dat een geweldig koor! Het afgelopen jaar ben ik meer dan ooit tevoren in aanraking gebracht met prachtige Engelse koormuziek. Een wereld gaat voor me open.

De liederen bleven zoveel mogelijk bij het onderwerp: zee, dat was het thema van het festival. Het was genieten. Vooral het “They that go down to the sea in ships”, van Sumsion is een geweldig muziekstuk. We hadden het al een aantal keren gehoord van het Roder Jongenskoor, maar Kings’ uitvoering zorgde ervoor dat ik op het puntje van mijn stoel kwam te zitten. Het afsluitende “Give unto the Lord” van Elgar, gaf me kippenvel, zo enorm mooi! Ik schreef er een gedicht over.

 

Muziek doorbreekt de stilte ineens
speelt de sopraan zijn stem
onverwacht openen mijn oren
de warme tonen omhelzen mij;

Eeuwige openbaring

in een menselijk stemgeluid
brengen mannen en jongens
de boodschap gepassioneerd:

Eeuwige nabijheid
die mij diep heeft aangeraakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.