Je intuïtie achterna

klein-CIMG4343Je moet vertrouwen op je intuïtie, je innerlijk kompas. Dit soort termen zijn in de moderne zingeving heel normaal. In het christendom wordt er vaak afkeurend gekeken als mensen op zichzelf vertrouwen. Alles moet immers van God komen?
Ik moet er aan denken toen ik het
kaartje las uit het opdrachtendoosje voor vandaag:

Go into a shop that makes you curious and buy something.

Ik had een dergelijk gevoel toen ik nog een puber was. Op een vakantie in België met mijn ouders liepen we in een winkel. Een karakteristiek winkeltje met allerlei handgemaakte producten. Ik werd ineens getrokken naar een houten scheerkwast. Ja in die tijd moest ik mijn baard al bijhouden en mijn gezicht dus dagelijks inzepen. Na veel wikken en wegen, heb ik die kwast gekocht. Ik was er zowat verliefd op.
Dit is de soort van intuïtie die je in je kan hebben, vaak weet je ook niet waarom, maar het voelt goed en het lijkt allemaal te kloppen. Dit kan je ook hebben als je de liefde van je l
even vindt of als je bepaalde muziek hoort. Dat je denkt “hier moet/wil ik wat mee”.

CIMG5960Ik denk dat intuïtie niet iets is wat louter uit jezelf komt. Het is een kompas dat in je geplant is, maar dat steeds met de kompasnaald wijst naar je bestemming. Naar de Eeuwige. Wanneer je je zorgen in gebed neerlegt kun je ook zo’n gevoel krijgen.
Ineens weet je wat je moet doen in een moeilijke situatie. Plotseling krijg je de rust waar je naar verlangde. Intuïtie is een aanvoelen, dat door de Eeuwige wordt begeleid. Ons leven is als die winkel, we staan onze ogen uit te kijken. Als we in gebed tot God vragen waar we ons op moeten richten zullen we antwoord krijgen. Niet in woorden, maar in ons gevoel, onze intuïtie. Pas dan kunnen we ons afstemmen op waar we echt mee bezig moeten zijn.

Veel mensen zullen het leiding in hun leven noemen. Hoe het ook heet: durf erop te vertrouwen. Durf te vertrouwen op je diepste gevoel, ook als dat ingaat tegen je eigen verwachtingen en de verwachtingen van anderen. Want soms lopen wegen ten positieve ook al had je dat zelf niet voorzien.