I’ll give it to someone special…George Michael

George Michael is overleden. Een beroemde zanger, die nog eens homoseksueel was ook. Ik ben niet zo thuis in de Engelstalige muziek. Maar George Michael was wel een klinkende naam. Zeker de hit die hij met Wham! had over kerst en dat je je hart moet geven aan een speciaal iemand, kan ik bijna dromen. Dat is ook niet zo gek. Elk jaar horen we het nummer immers terugkomen.

De hoofdpersoon uit het lied is boos en verdrietig. Vorig jaar heeft hij zijn hart aan iemand gegeven, maar daarin werd hij teleurgesteld. Toch gaat de liefde niet over: hij blijft op die ander gericht. Hij wil zichzelf behoeden voor tranen en zijn hart alleen nog maar aan een speciaal iemand geven.

De gedachte is herkenbaar, net zoals George Michael willen ook wijzelf speciaal gevonden worden en hopen we dat de ander voor ons kiest. Die gedachte kan ook steunen in het geloof. Wat is naast de menselijke liefde, je hoogste streven in het leven? Is dat geld, waar je in een crisis weer door teleurgesteld wordt? Is het genot, wat meestal alleen op korte termijn bevrediging is? Of geven we ons hart aan someone special. Aan de Eeuwige God?

Vanuit God komt er elk kerstfeest opnieuw dat teken dat wij speciaal zijn voor Hem. Hij geeft het liefste wat Hij heeft, Zijn zoon. Speciaal voor ons mensen. Hij houdt van ons. Maar wat doen wij met die liefde, na de kerst? The very next day?

Ik hoop dat we gedachtenis aan de mooie muziek van George Michael vast kunnen houden. Maar dat we ook de gedachte van Gods liefde vast mogen houden: Voor Hem zijn wij someone special, of nog sterker: Zijn geliefde kinderen.