Hij die de wegbereider was.

Afgelopen zondag vierden we in de Rooms-Katholieke kerk de geboorte van Johannes de Doper. Het valt ongeveer 6 maanden voor kerst, omdat volgens de bijbel Maria in haar derde maand zwangerschap zat, toen haar nicht Elisabeth aan Johannes het leven schonk.

Ik zong mee in een projectkoor van de Aloysiuskerk in Utrecht (met grote dank aan mijn vriend) en we zongen Taize liederen. Veel met het thema: Loof de Heer. Johannes zorgde dat Jezus op de voorgrond kon treden. Maakte als profeet, plaats voor zijn heer.  Bovendien liet hij in alles de genade van de Heer zien.

Ik moest terugdenken aan de Dormitionkerk in Jeruzalem, waar ik in februari een prachtig mozaiek van Johannes zag, waar al deze gedachten in terugkomen. Ik maakte er toen een foto van die ik graag wil delen.