Het onverwachte jaar na de Kerst

Yardanit_00004Het is echt over. Met de doop van de Heer, het feest van vandaag, komt de kerstperiode tot een einde. Vanaf volgende week gaan de evangelieteksten over Jezus in zijn werkzame leven. Hoe Hij vertellend rondging door Palestina en leefde uit liefde tot anderen en tot God.

Ook wijzelf gaan zo na alle vakanties het werkzame leven weer in. Alle feestelijkheden van eind december zijn voorbij, de kerstboom is opgeruimd en de eerste goede voornemens zijn wellicht al gesneuveld. Het echte leven is immers harde werkelijkheid.

Wat nemen we mee van de stal? Voor mij is dat dit jaar openstaan voor het onverwachte. Gods liefde, geboren als kind in een stal, dat verwacht je niet. Een kind waarvan in de tempel enorme lofliederen worden gezongen, dat verwacht je niet. Een stem uit de hemel als een mens kopje onder gaat in een rivier, dat verwacht je niet.

Toch is dat hoe God op ons toekomt. Hij is er, in kleine dingen, onverwacht. Wat komend jaar gaat brengen, God weet het, wijzelf niet. Ik hoop dat ik komend jaar open mag staan voor het onverwachte.
Het onverwachte, dat ik steeds in gebed bij God wil brengen. Hem wil ik vragen of Hij mij wil leiden. Zelf weet ik niet wat de goede weg is. Ik heb als mens verlangens, emoties, redeneringen over wat goed leven is. Toch blijkt keer op keer dat het leven anders loopt.

Het is een grote vreugde om dat in bidden, lezen, zingen en schrijven met God en mensen te mogen delen. Voor komend jaar hoop ik op veel vreugde door mijn weg te gaan met God. Door lief te hebben en door het zien van de dingen die God op mijn pad brengt, soms onverwacht.

Vandaag denk ik nog één keer terug aan dat kind in de stal en deel met u een liedje wat wij gisteren als koor in de mis zongen. Het Transeamus usque Bethlehem.  Heerlijk vrolijk, feestelijk, het was genieten.

Dat 2015 zo vol (gelovige) vreugde mag zijn!

2 reacties

  1. Dag Sander,

    Dank je wel dat je jouw weg met God met ons wilt delen. Ik vind het mooi om te merken dat jouw weg hier op internet nog steeds voort gaat, terwijl de inspiratiebron voor mijn eigen weblog opgedroogd lijkt te zijn sinds ik vorig jaar gedoopt ben. 2014 was voor jou een bewogen jaar en een intensief jaar en ik hoop dat je inderdaad in 2015 zo open blijft staan voor het onverwachte als je schrijft. Ik ken je niet persoonlijk, alleen per mail en forum, maar je bent volgens mij een mooi mens. In Groningen wensen wij elkaar bij oud en nieuw “veul hail en zeegn” en dat wens ik jou ook van harte toe.

    Pouwel

    • admin

      Dank je wel voor al je mooie woorden Pouwel! Ik hoop dat 2015 jou wel veel inspiratie geeft, ook al is het dan in een blog. Ook jij bent volgens mij een man, die probeert te leven naar zijn hart en dat is prachtig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.