Help een homo. – Geloven onder de regenboog

gelovenonderderegenboogGod accepteert mensen zoals ze zijn. Hij kent ons beter en dieper dan wij onszelf ooit zullen kennen. Een boodschap die klinkt in psalm 139. Op de presentatie van “Geloven onder de regenboog” werd deze psalm ook benoemd.

“Geloven onder de regenboog” is een toolkit voor seculiere hulpverleners die een christelijke homo op het spreekuur krijgen. De toolkit geeft informatie over de verschillende kerkelijke gezindten in ons land en hoe zij naar homoseksualiteit kijken. Daarnaast bevat het boekje een flink aantal verhalen van homo’s, lesbiënnes en transgenders. Zij vertellen hoe zij zelf met hun geaardheid of genderidentiteit omgaan in combinatie met hun geloof.

Ik was aanwezig op de presentatie van deze toolkit en besefte me door gesprekken en verhalen dat het geloof zoveels moois te bieden heeft. De media geven vaak het idee dat de combinatie geloven en homo-zijn zorgt voor frictie. In de praktijk is dat gelukkig lang niet altijd zo. De homo, lesbo of transgender kan juist ook steun halen uit de bijbel en gebed. Die steun van Boven heb ik gelukkig zelf altijd mogen ervaren.

Hulpverleners die het boekje lezen krijgen meer zicht op de rol van religie in het leven de christenhomo. Een brede verscheidenheid van verhalen laat zien dat zowel in kerkelijk- als in gay-Nederland een enorme diversiteit aan kleuren voorkomt. Het een bijzonder mooi, behulpzaam en lekker vlot lezend boekje. Joost de Wolf, de LCC-plus-projecten en Movisie hebben een prachtig product afgeleverd. Iets om trots op te zijn!

Download hier de toolkit
EXTRA: Recensie van het Reformatorisch Dagblad