Gelukkig nieuwjaar!

De aankondiging aan Maria
De aankondiging aan Maria

Een gelukkig nieuwjaar wens ik u! En dat ondanks dat de Sint het land nog niet verlaten heeft. De advent is begonnen en de kerk is daarmee een nieuw jaar ingegaan. De advent is de tijd tot aan kerst waarin gelovigen zich bezinnen op hun omgang met God. Hoe kun je God in je leven ontvangen.
Allerlei sites van religieuze instellingen geven zelfs een online adventskalender. Elke dag een stukje dichter bij kerst. Zo is er bijvoorbeeld die van de Janskerk in Utrecht

Toeleven naar kerst

adventskaarsenKerst is één van de grote feest van het christendom. Gelovigen vieren dan de geboorte van Jezus. Allemaal kennen we de verhalen rondom die geboorte wel. In de cultuur zijn de kerstverhalen nog meer ingeburgerd dan de paasverhalen. Sommige mensen gebruiken een adventskalender, anderen een adventskaars. Zie de foto, van internet gehaald, maar zo eentje hadden wij er in onze jeugd wel eens.
Het zijn voorbeelden hoe de verwachting van het kind steeds zichtbaarder wordt.

 

Hoe zal ik Hem ontvangen?

Een nieuwjaar vraagt ook om nieuwe voornemens. In de tijd naar kerst klinkt vaak het lied: “Hoe zal ik U ontvangen?” Dat is ook de vraag die ik me stel. In het afgelopen jaar is er weer veel gebeurd in mijn persoonlijk en geloofsleven. Er is nog veel meer gebeurd in de wereld, maar wat doet dat met mijn gevoel voor de Heer?
De advent is een tijd waarin ook nagedacht wordt. De kleur van de liturgie is paars en dat staat altijd voor bezinning. Ik zal de komende weken nadenken over hoe ik Christus wil ontvangen. Dat zal niet gaan met grote artikelen zoals dit. Maar met kleine gedachten als blogpost. Tot en met Kerst verschijnen die op deze blog. Kom dus vooral terug om nog eens te kijken.

Samen naar Kerst

Gaat u met me mee op weg naar de stal? Gaat u mee op zoek naar die ster? Het lijkt me fijn en goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.