Geloven is als herfstlicht

Toen ik gisterenochtend door Rhijnauwen naar mijn werk fietste werd ik bijna betoverd door het mooie ochtendlicht van de herfst. Ik besloot dat ik daar vandaag in de ochtend foto’s van zou maken. Het werd immers mooi weer als ik de weerman mocht geloven. Ik stapte vanmorgen mijn bed uit en trok naar buiten.
Hoewel het herfstlicht iets minder mooi was dan gisteren, was het wel genieten. Na een aantal foto’s gemaakt te hebben, zo’n twintig minuten later, merkte ik dat het licht waar ik voor kwam alweer weg was. Het moment was er maar even.

Toen schoot de tekst van Huub Oosterhuis door me heen: “Even is het waar en dan is het weg.” Ervaren dat God er is kan soms ook maar een kort moment zijn. Even heel kort merk hoe mooi alles is. Daarna is het gewone daglicht er weer. De dagelijkse zaken en beslommeringen gaan voort. Toch is de wereld anders geworden. De herinnering van dat moment neemt niemand je meer af.

Wat is het mooi om zo wakker te worden en de dag in te gaan. Met een mooie ervaring van én in de natuur. Ik wilde die ook graag in foto’s met jullie delen.