Maart

JANUARIFEBRUARIMAARTAPRILMEIJUNIJULI AUGUSTUSSEPTEMBEROKTOBERNOVEMBERDECEMBER

25 Maart – Aankondiging van Jezus’ geboorte

aankondigignVoor het eerst merk ik bewust hoe bijzonder het is dat het hoogfeest van de aankondiging midden in de vastentijd valt. Meer dan ik had kunnen vermoeden blijkt ineens hoe zeer Kerst en Pasen bij elkaar horen. Al een paar weken leven we toe naar de verlossing van Pasen, en vandaag wordt deze op een totaal andere manier ook nog eens aangekondigd. Bijzonder mooi, zeker omdat het niet elk jaar in de vasten valt.

Carnaval (in februari of maart)

In het zuiden van het land is het zo’n beetje carnaval, de vrolijkheid voor de vastentijd. Hier is het weekend. Een weekend zonder preekbeurten, met tijd voor mezelf, om uit te rusten, bij te komen en mooie dingen te doen.
Tegelijkertijd ga ik nadenken op welke manier ik de vastentijd wil invullen. Hoe wil ik bewuster leven met God en hoe doe ik mijzelf daarbij het meeste recht.

Palm- en passiezondag (maart of april)

Palm- en passiezondag. Vreugde die overgaat in verdriet. Er ligt een week voor ons vol bezinningsmomenten. Allereerst die vraag van het evangelie van vandaag: hoe laat ik Jezus binnen in mijn leven?
Dat Hij in mijn hart een mooie woning mag vinden!