Feesten en gedachtenissen

JANUARIFEBRUARIMAARTAPRILMEIJUNIJULI AUGUSTUSSEPTEMBEROKTOBERNOVEMBERDECEMBER

De Rooms-Katholieke Kerk kent een groot aantal heiligen. Allemaal zijn ze een bijzondere weg gegaan met God. Mensen hebben door hun geloof een bijzondere band met deze mensen die ons voorgingen op de geloofsweg. Ik schreef er al een post over.

Elk van deze heiligen heeft zijn eigen feest of gedachtenis. Op die datum staat de Kerk stil bij deze bijzondere man of vrouw. Elk jaar is het op dezelfde datum. Denk maar aan de gedachtenis van de Heilige Nicolaas, die heel veel mensen vieren. Zijn gedachtenis is op 6 december.

Via Facebook, Twitter en deze site plaats ik regelmatig korte gedachtes of blogs die te maken hebben met deze gedachtenissen. In deze rubriek van de site zijn ze allemaal geordend op maand terug te vinden.

De pagina’s zijn geïllustreerd met foto’s van de feesten en heiligen. Merendeels afkomstig van Wikipedia of uit eigen collectie. Indien ze van een andere site komen, ziet u een bronvermelding onder de foto staan. Dit is ook het geval als ik iets meer over de foto vertel.

EXTRA: Wellicht is het leuk om in dit verband ook te wijzen op de site Samen Eerlijk Eten. Een site die het ritme van het jaar aanhoudt en waar ook de nodige recepten voor verschillende heiligendagen te vinden zijn.