Even jezelf resetten!

klein-CIMG6296Een fikse reset. Soms ben je daar gewoon aan toe. Een reset komt uit de elektronica, de computertaal. Het is het opnieuw opstarten van een apparaat. Het systeem even in de oude instellingen terugbrengen omdat het vervuild is met van alles en nog wat. Zo kan je ook jezelf weer even willen terugbrengen bij wat je eigenlijk wilt.
Afgelopen week was ik op vakantie in een heel rustig gebied in Duitsland. We vertoefden bij kunstenaarsdorp Worpswede. Een vrij kaal geheel dat haar inkomsten nog haalt uit de kunstenaarskolonie die honderd jaar geleden daar gevestigd was. Het is een gebied midden in een uitgestrekt veengebied. De ideale plaats om jezelf even te resetten en te denken aan wat precies belangrijk is in je leven.

klein-CIMG6167Na mijn reset kwam ik bij mijzelf op een aantal dingen die ik vooral wil behouden en uitbreiden in mijn leven. Sommige punten kende ik al, sommige punten waren eigenlijk best nieuw.
Allereerst merkte ik dat ik niet kan zonder mijn geloofsleven. Mijn weg met God is in alles belangrijk. Hij gaat met mij mee, in welk gezelschap ik me ook bevind. Die weg blijven gaan en blijven delen met anderen is de onderstroom in mijn leven die me gaande houdt.

Daarnaast merkte ik ook dat naast vertellen wat ik zie en meemaak het ook belangrijk is om mijzelf te voeden met kunst. Eigenlijk wist ik al hoe enorm ik kan opleven van schilderijen en kunst. Ik wist alleen niet dat ik het ook kon maken. Doordat mijn reisgezel voorstelde een schilderij of tekening te maken van onze indrukken moest ik wel aan de slag met mijn meegenomen tekenspullen. Turend op het kleine beeldscherm van mijn camera probeerde ik een foto uit het veenlandschap na te tekenen. Hoe langer ik er mee bezig was, hoe fijner ik het vond om zo even mijn hoofd leeg te maken. Een reset kan dus ook door geconcentreerd met iets verfrissends bezig te zijn. Dát was een mooie ontdekking.

landschapworpswede

Het was een vakantie met veel fietsen en wandelen. Dát wandelen is niet voor niets gekozen als thema van deze maand. Het is een manier om in het voorjaar even helemaal weer leeg te worden en na te denken over nieuwe dingen. Bijvoorbeeld over de vraag: hoe benader ik anderen? Hoe ben ik minder bang voor mezelf? Hoe durf ik te laten zien wie ik echt ben? Als je wandelt en dan ook nog een beetje tegenwind hebt, dan worden steeds meer dingen je duidelijk. Dan merk je hoe mooi je eigenlijk zelf bent en dat je daarmee mensen iets te bieden hebt.

Ik hoop mensen iets te bieden, niet als reclameman, maar als luisterend oor. Ik hoop er voor mensen te zijn in woord en beeld. Ik hoop zo iets te kunnen doorgeven van het geluk dat ik ervaar in mijn geloof en mijn omgang met God.

Waar een reset in een winderig landschap al niet voor kan zorgen!

Dit is een blog in het thema: Wandelen
Andere blogs met dit thema: Wandel je mee? of Geniet van het uitzicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.