Ervaringen mag je koesteren

Banias_00018Koesteren is een geweldig werkwoord. Het geeft een liefdevolle houding aan ten opzichte van geliefden, dieren, dingen en ervaringen. Het is alsof je kunt knuffelen wat je koestert. Een mooie ervaring kun je koesteren: “dat nemen ze me niet meer af”. Je hoort het mensen zeggen na een mooie reis.
Mijn reis, die ik, nu bijna vier jaar geleden, maakte naar Israël is zo’n reis. Nog vaak denk ik er aan terug en refereer ik aan die reis. Op die plaatsen lopen waar de Heer ook gelopen moet hebben, dat was bijzonder. Bovendien was het reisgezelschap erg gezellig en was ik met mijn toenmalige partner. We hebben het destijds beleefd als een bedevaart. Misschien kwam dat ook wel omdat mijn partner en ik momenten van gebed in onze eigen tijd hadden ingebouwd. Het werd een reis om nooit te vergeten.

Ervaringen in je eigen leven mag je koesteren, of het nu reizen zijn, liefdes of wellicht ervaringen in het dagelijks leven. Aan mooie ervaringen kun je jezelf immers optrekken. Ook een gevoel dat je hebt als je aan het bidden bent kan je soms jarenlang verder helpen. Alsof je even aangeraakt bent door God.

Ik moet denken aan Jakob, die vocht met de engel en niet weg ging, tenzij de engel/God hem zegende. Hij liep er zijn hele leven nog mank door, maar de ervaring van de hemel namen ze hem niet meer af.
Jer10feb12_00100Ik moet ook denken aan de bijzondere ervaring die drie van Jezus leerlingen hadden toen ze hem zagen praten met Mozes en Elia op de berg Thabor. Of aan de ervaring die de leerlingen hadden toen ze de opgestane Heer zagen. Die ervaring heeft niet alleen hen, maar christenen de eeuwen door geholpen. De Opgestane komt ons leven binnen in grote en kleine ervaringen. Die ervaringen mogen we blijven koesteren en ervan vertellen aan onze broeders en zusters.

De Heer leeft en ik wil/mag met Hem leven!

= Dit was de laatste blog in het thema: ERVARING = De andere blogs van dit thema staan hieronder = In Februari is het thema van de site: LOSLATEN =

Groeien door ervaring
De zon breekt door