Elswout, poëtisch paradijs.

Horen dichten, doet dichten. Ik merkte het zondag toen ik op een poëziefestival in Elswout was.

Foto gemaakt door Maarten Das

Op een heerlijke zomerse zondagmiddag traden op het festival, dat georganiseerd was door Stichting Kleine Revolutie Producties een achttal dichters en één singer-songwriter op. In mijn aantekenboekje legde ik in woorden wat indrukken vast. Vandaag schreef ik er een gedicht van en over.

Elswout, poëtisch paradijs
De samenklank van dicht en licht
zoemt over het zomers loom publiek.
Het gras vult zich met kreunen en zuchtjes
die ontspringen aan het vurig liefdespel
bedreven door schepping en creativiteit.

Ikzelf zoek een plaatsje
tussen de passie en engagement –
gestreeld door warme zwoele verzen
schrijf ik genietend
een nieuw paradijs.