Een nieuw perspectief zoeken

CIMG5960Verstop je op verschillende plaatsen en ontdek zo nieuwe perspectieven. Dat was de boodschap van het opdrachtkaartje vandaag. Tijdens een echte reis werkt dat inderdaad heel goed. Zeker als je foto’s maakt, dan wil je elk beeld, elk uitzicht van verschillende plekken en hoogtes bekijken. Mensen die zelf alleen maar kiekjes maken, die kijken je dan raar aan. “Mamma, wat zit die meneer raar.” Als je in een dierentuin loopt krijg je dat al snel achter je rug te horen.

Die verschillende perspectieven, zijn tijdens het leven ook mooi. Stel je eens voor hoe je leven zal zijn over tachtig jaar, als je krom loopt en meer levenswijsheid hebt. Hoe zou je dan naar je problemen van vandaag aankijken. Of denk hoe je was als kind. Je kreeg van tijd tot tijd best mee wat je ouders dachten en wat hen bezighield. Maar, het wat zo’n andere wereld dan die van het schoolplein of je lego-bouwdoos. Hoe zou je als kind van toen, tegen je volwassen probleem van nu aankijken? Mensen met kinderen krijgen dagelijks al zo’n reflectie. “Mamma, kom je spelen, waarom denk je zoveel na?”

regenboog zwolleWie ben ik nu, wie wil ik zijn? Gaan met God geeft een nieuw perspectief. De problemen die er zijn gaan niet over. Toch valt er een ander licht op. Het licht van de eeuwigheid, het licht van het geluk. Er zijn veel problemen in de wereld, maar uiteindelijk gaat het om de liefde die iedereen draagt.

Even dwalen tijdens het schrijven mijn hoofd af naar Kinderen voor Kinderen, zij hadden lang geleden het liedje: “Ik word altijd wakker met een wijsje in mijn hoofd” Hierin worden de saaie en chagrijnige automobilisten afgezet tegen een altijd vrolijke jongen. Misschien is geloven wel zoiets. Een gelovige verheugt zich in alles wat God op zijn weg brengt. Natuurlijk zijn er mindere momenten, maar de vreugde straalt door het leven heen.

Extra:  Wakker met een wijsje