Een kat als hulp

10370978_10204378679565649_5961496604253895471_nKatten zijn geweldige beesten. Niet alleen omdat ze lief zijn en je ze kunt knuffelen. Niet alleen omdat ze mooi zijn om te zien. Maar omdat ze zo geweldig behulpzaam zijn. Ze zijn volledig ongeschikt om in opdracht dingen te doen. Daar zijn geleidehonden veel beter voor. Katten zijn behulpzaam om ons even wakker te schudden.

Als ik niet uitkijk doet mijn kat Sam dat veel te vroeg in de ochtend omdat hij eten wil. Gelukkig slaap ik tegenwoordig met oordopjes in, dus heb ik daar niet zo’n last van. De afgelopen maanden heb ik momenten gehad, waarop ik niet lekker in mijn  vel zat. Sam voelt dat feilloos aan. Hij kwam na een tochtje buiten dan bijvoorbeeld aan met een cadeautje. (Een gevangen muis of vogeltje).
Op momenten dat ik lethargisch in mijn bed wilde blijven liggen, zorgde mijn zorg voor hem dat ik er wel uitsprong en ging zorgen. Als ik me druk maak om regelwerk, springt Sam op mijn schoot, vraagt aandacht en door het aaien van die schat word ik spontaan rustig.

Het afgelopen jaar heb ik veel meegemaakt. Op mijn blog heeft u er het nodige van kunnen lezen. In deze tijd heb ik ook gemerkt dat Sam een geschenk uit de hemel is. Doordat hij er is, moest ik wel positiever in het leven gaan staan. Alsof God dat zo wilde, dat ik voor Sam kon zorgen.
Een kat geeft je soms een nieuwe blik op de zaken, gerelativeerd en open.

Ik hoop dat hij, hij is nu negen, mij nog een lange tijd kan vergezellen en ik dank God bijna dagelijks voor zo’n lief beest in mijn nabijheid.