De natuur in Gods handen

CIMG0318-klein

Waarachtig God, in uw bestuur rust heel de wisseling der natuur.

Het is oktober en in de natuur om ons heen zien we dat de zomer afscheid neemt. Ze keert volgend jaar weer terug, maar nu is het tijd voor de herfst. De bomen krijgen rode, oranje, gele en bruine bladeren.

Het is een bijzonder moment in het jaar. Het doet me denken aan twee jaar geleden, toen ook mijn schoonmoeder haar leven liet. Het doet me denken aan vorig jaar, toen in deze tijd mijn partner en ik nadachten over hoe we verder zouden gaan met ons leven en onze roeping. Weer breekt de herfst aan en de dagen worden korter.

Er is veel gebeurd, veelal zorgde de gebeurtenissen voor pijn en verdriet, maar daarna voor blijdschap omdat ik er zoveel van leerde, er zo van groeide. Ik denk dat God de wisseling en getijden van de natuur én van ons leven in Zijn handen houdt.

Ik ben erg blij dat ik dit jaar meer dan ooit tevoren met gebeden, gedachten en lezen dat heb mogen ervaren. Of het nu naar een donkerte toe gaat, of naar een frisse lente, God is bij me en helpt me om het beste uit mezelf te leren halen. Op die manier mag ik dan ook verder de koude winter in. Koud in de natuur, maar warm in mijn binnenste, omdat ik nog meer bij hem wil horen en merk dat mijn hart steeds vuriger is van liefde voor Hem.