De Bron van mijn leven

Kapernaum_00001God is de bron van mijn leven. Door Zijn liefde besta ik en leef ik. Mijn geloof is de kracht die mij drijvend houdt. Ik geloof in God die zo van mensen houdt, dat Hij naar ons toe is gekomen als een mens. Hij is niet hoogverheven, maar wil een mens zijn zoals ik zelf ben. God is één en al liefde. Vanuit die liefde wil ik mijn leven vormgeven. Gods liefde ervaar ik als een enorm geschenk waar ik alleen maar dankbaar voor kan zijn.

De liefde van God ervaar ik in alles. Ik mag zijn wie ik ben. In het werk voor het LKP, het landelijk contactpunt voor homoseksualiteit en kerk ontmoet ik mensen die het moeilijk hebben met hun geaardheid. Ik wil hen kunnen meegeven hoeveel God van mensen houdt. Er mag samenwerken met een gezellige en besluitvaardige groep mensen die zich inzet voor acceptatie en emancipatie van homo’s, lesbo’s, biseksuelen en transgenders in kerken en religie. Het is prachtig werk om te doen. Ik denk dat ik daar tot mijn recht kom zoals ik ben.

God is de bron van mijn leven. Als ik bid merk ik dat ik dankbaar ben voor mijn situatie nu, een fijne baan, tijd voor mijn hobby’s en tijd voor mensen. Bovenal heb ik een geweldige partner waarmee ik leven en geloof kan delen. Soms sta ik er verbaasd van: wat wonderlijk en mooi dat ik zo mag leven.

Gods liefde wil ik meegeven aan mensen, door er te zijn voor anderen. Door op een goede manier om te gaan met de schepping. Door te vertellen en te getuigen van de Eeuwige. In Psalm 1 lezen we over de mens die vreugde vindt bij de Heer. Zo’n mens zal zijn als een boom aan het water die vruchtdraagt en tot bloei komt. Dat is mijn verlangen: vrucht te dragen in mijn leven en werk. Vruchtdragen omdat al wat ik doe is uit dankbaarheid voor Hem.

Natuurlijk ben ik mens en maak ik fouten. Het leven is weerbarstig en de boom aan het water heeft te maken met stormen. Takken breken af en bladeren vallen elke herfst. Toch staat zo’n boom er dag aan dag. Dat is prachtig om te zien. Ik bid de Eeuwige dat Hij mijn leven wil zegenen en bijstaan. Dat ik kan leven tot Zijn eer.