Bidden tot de Vader

Er is veel te doen over het Onze Vader. De Nederlandse kerkprovincie van de Rooms-katholieke kerk lanceerde een nieuwe bewerking en sinds vandaag is ook de nieuwe vertaling in gewone taal via Facebook te luisteren.

Vroeger als kind raakte ik in de war als er in de kerk waar ik was een andere versie gebeden werd dan waar ik mee vertrouwd was. Die mensen bidden verkeerd, dacht ik dan.

Nu ken ik inmiddels zelf meerdere versies al dan niet gezongen en ik merk dat de exacte woorden er niet zo toe doen. Het is veel belangrijker om het gevoel dat je hebt voor en naar Onze hemelse Vader te laten spreken. Hij heeft ons lief en schenkt ons heel veel moois. Het gebed dat Jezus ons leerde verbindt ons met al onze broers en zussen in geloof en gevoel.
Ik hoop dat in al onze woorden onze liefde naar God, maar vooral ook naar hen doorklinkt, hoe we ook bidden.