Doe als de bus, verander je vertrekpunt!

een foto van het busstation aan de centrumzijde dat nu buiten gebruik is. Bron: www.cu2030.nl
Voorlopig vertrekt hier geen bus meer… Bron: www.cu2030.nl

De bus die al jaren vanaf de stadskant van het station Utrecht Centraal vertrekt, gaat verhuizen. Vanaf vandaag, 2 juli 2016, rijden alle bussen vanaf de Jaarbeurskant. Wanneer je in of om Utrecht woont word je al een aantal weken met dit bericht geconfronteerd. Ook de regionale televisie had er gisteren een item over. De ene reiziger kan beter met dit nieuws omgaan dan de andere.

In de bus hoorde ik van de week het nodige geklaag: Dan moet ik naar het station de hele stad door! Gisteren op televisie hoorde ik een grootmoeder zeggen: Mijn kleinzoon vindt het prachtig, nu kan hij treinen kijken.

Soms is het nodig om je startpunt te veranderen. In het bedrijfsleven zie je dat ook. Mensen doen al jaren wat ze doen en zien dan hun eigen fouten niet meer of kunnen zichzelf niet meer ontwikkelen. Ze zitten vast. Dan is het mooi als je even met een frisse blik kunt kijken naar jezelf. Wanneer je op een nieuwe manier gaat kijken komen er nieuwe perspectieven. Zelf ben ik daar op mijn werk goed in geholpen. Zowel door nieuwe taken als door goede gesprekken.

Misschien is het met geloof ook wel zo. Wanneer je al jaren in dezelfde kerk zit en dezelfde dingen doet, dan weet je op een bepaald moment ook niet anders meer. Dan heb je even hulp nodig, die je anders laat kijken. In Utrecht hopen we erop dat iedereen meedenkt. De vragenlijst van de stadssynode wordt veelvuldig ingevuld. Maar ook op onze eigen locatie hopen we dat mensen willen meedenken. Over nieuwe activiteiten en nieuwe manieren om kerk in de wijk te zijn.

Bekeer u, als de bus
Het is zomer en voor velen vakantie. Het is de ideale tijd om net als de bus even een ander vertrekpunt te hebben. Bijvoorbeeld vanaf de camping of in een hotelletje. Even helemaal fris tegen het leven aan te kijken. Een vraag die je daarbij zou kunnen meenemen is: hoe gaat de bus van mijn leven naar zijn bestemming? Hoe bereik ik de Heer?

Ik wens u, indien van toepassing, een fijne vakantie. En ik blijf gewoon doorbloggen, natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.