All I want for Christmas…

Bethlehem_00023Je kunt geen radio of tv aanzetten op dit moment of het liedje van Mariah Carey schalt uit de luidsprekers: All I want for Christmas is you! Een liedje, inmiddels vreselijk cliche en afgezaagd, over geliefden die geen kerstcadeaus willen, maar de ander.

Ik denk aan die andere Maria. De vrouw waarmee het kerstverhaal ooit begonnen is. De jonge vrouw die tegen de engel zei: Mij geschiedde naar uw woord. Ze stond er voor open dat ze een kind zou krijgen. Een kind dat de wereld zou veranderen en dat zelfs voor zijn levenswijze zou moeten sterven. Het zou een kind zijn van de Heilige Geest. God zelf had haar lief.
Zou zij gedacht hebben: “All I want for Christmas is you” terwijl ze met Jozef onderweg was om zich te laten inschrijven in Bethlehem? Zou zij het nog gedacht hebben toen ze moesten vluchten naar Egypte omdat de koning haar pasgeboren kind wilde doden?
Ik denk het wel. Elke moeder wil graag haar kind zien. Zeker Maria moet haar bijzondere kindje Jezus graag gewild hebben. Zij bleef in alle bij hem, tot aan zijn dood aan het kruis toe.

En dan, wil ik dat kerstkind het allerliefst in mijn leven? Als ik kerst vier en bij de kribbe sta, bijvoorbeeld bij een lichtjestocht of kerstspel. Denk ik dan: All I want for Christmas is you? Ik merk dat meer en meer dat verlangen groeit. Wat zou het mooi zijn als Christus in mijn leven binnenkomt en ik Zijn liefde mag uitstralen. Gewoon door mens te zijn. Mens als hij was: vol liefde, barmhartigheid en vergeving. Voor ons als normale mensen is dat niet op die manier haalbaar, maar we kunnen ons best doen. Verlangen en bidden dat het kerstkind ook nu in ons hart geboren wordt. Want hij zegt ons keer op keer: All I want for Christmas is you!

God houdt van ons, dat wij samen met Hem kerst mogen vieren!