8 jaar kattenknecht

Een kat, dat was niets voor mij, dat dacht ik ruim 8 jaar geleden toen ik een relatie kreeg. Mijn partner had een kat, maar ik vond het maar niets. Nu 8 jaar terug trok ik bij mijn partner en bij Sam in. Inmiddels zou ik hem niet meer kwijt willen. Sam is nu een oude wijze kater van 14 jaar, die zijn streken absoluut nog niet kwijt is. Alweer zes jaar ben ik zijn enige huisgenoot.
Een hond heeft een baasje, een kat heeft personeel. Op een bepaalde manier ben ik derhalve al 8 jaar de knecht van de kat, al houd ik zelf liever vol dat hij mijn huisdier is.

We zijn op elkaar ingespeeld, al krijgt hij in deze coronatijd wel steeds meer kuren. Hij kan me ook heerlijk relativeren. In deze bijdrage een aantal fotos van door de jaren heen en linkjes naar de berichten die ik al eerder over hem schreef.

De eerste kennismaking met Sam, hij liep zelf mee naar mijn huis op de eerste etage, destijds.
Maar hij vond het wel allemaal een beetje apart.

Eerdere artikelen over Sam

Omdat Sam zo’n belangrijk dier in mijn leven is én mij bovendien veel leert, schrijf ik regelmatig over hem. Onderstaande blogs bijvoorbeeld.

Een kat als hulp – Een artikel uit 2015, maar het meest gelezen als het gaat om artikelen over Sam, leest u het ook nog een keer?
5 kansen om te relativeren – Sam leert mij hoe ik kan relativeren
12 jaar Sam een feestje – Ook op de 12e verjaardag van Sam schreef ik over hem
Winter is vergaan, voorjaar komt eraan – Zoals Sam geniet van het voorjaar…
2016 een fantastisch jaar – In het jaaroverzicht van 2016 schreef ik hoe blij ik dat jaar met Sam was.
Sam is jarig – bij zijn 10e verjaardag, leuk om daar zo op terug te kijken!
Verjaardag vieren is zegeningen tellen – Op mijn verjaardag in 2012 schreef ik al hoe blij ik met Sam ben